Uitzending
Op1 - 15 maart 2020

15 maart 2020

Op1

15-3-2020

| 360 x bekeken | 0 reacties
5
Vanmiddag zijn er opnieuw maatregelen afgekondigd omtrent het coronavirus in Nederland. Alle horeca is sinds vanavond 18.00 uur dicht, de scholen sluiten vanaf morgen. Sportscholen sluiten ook de deuren. Alle maatregelen die tot nu toe afgekondigd zijn, gelden tot tenminste 6 april. Drie weken, dus. We bespreken de effecten van deze maatregelen met viroloog Ab Osterhaus. In hoeverre wordt de verspreiding van COVID-19 hiermee tegengegaan?

Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings zegt dat politiek Den Haag van crisisoverleg naar crisisoverleg rent.

Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Robčr Willemsen is bang dat duizenden horeca-ondernemingen failliet zullen gaan door de nieuw afgekondigde maatregelen.

Scholengemeenschappen kunnen opgelucht ademhalen nu het besluit is genomen basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te sluiten. Voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders Petra van Haren is te gast.

De hele zorgbranche gaat momenteel door zware tijden. Wat zijn de praktische gevolgen van de nieuw aangekondigde maatregelen voor ziekenhuizen, verpleegkundigen, verzorgers en de apothekers? We praten erover met voorzitter van NU'91 Verpleging en Verzorging Stella Salden, voorzitter van apothekers organisatie KNMP Aris Prins en anesthesie-verpleegkundige Paul Koenders.

Tot slot: de gevolgen voor de luchtvaart door de nieuw afgekondigde maatregelen, zijn onontkoombaar. CEO van een luchtvaartmaatschappij Steven van der Heijden en luchtvaartdeskundige Benno Baksteen schuiven aan.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Benno Baksteen, Joost Vullings en Steven van der Heijden te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 15 maart 2020 werd uitgezonden op zondag 15 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie