Uitzending
Op1 - 2 maart 2020

2 maart 2020

Op1

2-3-2020

| 906 x bekeken | 0 reacties
6
Tramschutter Gokmen T. zou 'iene miene mutte' hebben gedaan om te bepalen wie hij doodschoot. En heeft daar geen spijt van, hij is er zelfs blij om. Onder grote belangstelling is vandaag de rechtszaak begonnen tegen T. Het Openbaar Ministerie verdenkt de Utrechtse man van een viervoudige moord, meermalen poging tot moord en bedreiging met een terroristisch oogmerk op 18 maart 2019 in een tram op het 24 oktoberplein in Utrecht. Bij de regiezitting van 16 december vorig jaar was T. niet aanwezig, nadat hij zich verzet zou hebben tegen het vervoer. De rechtbank verplichtte hem vandaag aanwezig te zijn, desnoods onder dwang. Rechtbankverslaggever voor de Telegraaf Saskia Belleman is aanwezig in de rechtbank. Zij is te gast.

Maar liefst acht nieuwe corona-patiŽnten vandaag. Het is niet uit te sluiten dat het virus zich verder verspreidt. Hoe houden we ons land draaiende bij nog meer besmettingen? We bespreken het met minister van Medische Zorg Bruno Bruins en Jaap van Dissel, de directeur van het Centrum Infectieziekten van het RIVM.

John Bercow maakte naam als Speaker van het Britse Lagerhuis. Zijn autobiografie is net verschenen in Nederlandse vertaling. Samen met correspondent Suse van Kleef blikt hij terug op roerige jaren van brexit, Theresa May, Boris Johnson en nog veel meer. En hoe zien zij de toekomst van Groot-BrittanniŽ na de brexit?

Hij won gisteren voor de derde keer op een rij het WK Allround en komt daarmee in een illuster rijtje schaatskampioenen. Patrick Roest is te gast.

Cabaretier Bert Visscher toert rond met zijn dertiende solovoorstelling en binnenkort staat hij voor de honderdste keer in Carrť. Hij stuitert, danst, springt nog steeds als een jonge hinde over het podium. Je zou denken: hij wordt vanzelf toch wel een keertje moe? Hij is te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Bert Visscher en Bruno Bruins te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 2 maart 2020 werd uitgezonden op maandag 2 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie