Uitzending
Op1 - 3 maart 2020

3 maart 2020

Op1

3-3-2020

| 370 x bekeken | 0 reacties
5
Vandaag publiceerde het Centraal Planbureau de nieuwste economische groeicijfers. Het gaat goed met de Nederlandse economie, maar er zit wel een addertje onder het gras: het coronavirus kan al het harde werken flink onderuithalen. Minister van Financiën Wopke Hoekstra schuift aan.

PvdA, SP en GroenLinks roepen het kabinet op om te investeren in de aanpak van de grote maatschappelijke problemen: een eerlijk klimaatbeleid, betaalbare huizen, kwetsbare natuur, het onderwijs en de zorg. Joost Vullings was daarbij.

Nu de 38-jarige Pete Buttigieg en 59-jarige Amy Klobuchar zich hebben teruggetrokken als presidentskandidaat voor de Democratische partij, is de gemiddelde leeftijd omhooggeschoten naar 75 jaar. Vandaag is het Super Tuesday, de dag waarop in veertien staten wordt gestemd in de voorverkiezingen. Amerikakenner Laila Frank is net terug uit het land en volgt de het nieuws op de voet. Is het hele land in de ban van de verkiezingen?

In ons moderne leven maken we de hele dag door gebruik van grondstoffen. We kunnen niet meer zonder. Toch vraagt bijna niemand zich af waar deze materialen vandaan komen en onder welke omstandigheden ze uit de aarde zijn gehaald. Hoe moeilijk het is om dit tot op de bodem uit te zoeken, merken Anna Gimbrère en Eva Cleven in hun nieuwe tv-programma Bodem In Zicht.

De politie reageert slecht op eigen agenten die PTSS oplopen door geweldsincidenten. Ray van Broekhoven was ME'er. Zijn PTSS werd niet erkend en hij werd jarenlang tegengewerkt door zijn eigen politiekorps. Zijn advocaat, Vincent Dolderman, stond hem al die jaren bij. Ze zijn samen te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Anna Gimbrere, Eva Cleven en Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 3 maart 2020 werd uitgezonden op dinsdag 3 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie