Uitzending
Op1 - 10 maart 2020

10 maart 2020

Op1

10-3-2020

| 445 x bekeken | 0 reacties
5
Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Het aantal besmettingen staat inmiddels op 382 en vier mensen zijn overleden aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Profvoetbalwedstrijden zijn komend weekend in heel Noord-Brabant verboden, net als alle grote evenementen. De provincie roept op tot zeven dagen van sociale onthouding. Voor heel het land geldt: schud geen handen en sla de drie zoenen over. We bespreken het laatste nieuws rondom het virus met politiek verslaggever Xander van der Wulp, Lťonie Sazias (50PLUS) en viroloog Anne Wensing.

Koning Willem-Alexander heeft excuses aangeboden voor Nederlands geweld in IndonesiŽ tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd tussen 1945 en 1949. Dat deed hij op de eerste dag van het staatsbezoek aan het land. PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Mei Li Vos, schrijfster Yvonne Keuls en IndiŽ-veteraan Goos Blok praten over de betekenis van deze woorden.

Hier, zo heet het nieuwe album van Sanne Hans, alias Miss Montreal. Haar eerste volledig Nederlandstalige plaat, waarop ze vooral de emoties rond het overlijden van haar stiefvader van zich af zingt. Daarnaast is ze weer jurylid in The Voice Kids en zingt ze Hazes-liedjes in de Ziggo Dome (Holland Zingt Hazes).

Pianist Wibi Soerjadi is 50 jaar geworden. Het hele jaar staat in het teken van zijn verjaardag. Soerjadi geeft vijftig concerten en een groot gala in het Amsterdamse Concertgebouw. Ook zit hij volgende week in de jury van het Liszt Concours.

In deze uitzending van Op1 waren Lťonie Sazias, Mei Li Vos, Miss Montreal, Wibi Soerjadi, xander van der wulp en Yvonne Keuls te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 10 maart 2020 werd uitgezonden op dinsdag 10 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie