Uitzending
Op1 - 5 maart 2020

5 maart 2020

Op1

5-3-2020

| 596 x bekeken | 0 reacties
6
De derde zittingsdag tegen Gökmen T. staat in het teken van de strafeis. De zaak tegen de tramschutter kwam vanmorgen al na een half uur stil te liggen omdat de rechtbank werd gewraakt. Het verzoek werd uiteindelijk afgewezen. In de studio een aantal advocaten van de nabestaanden en slachtoffers: Sébas Diekstra, Wendy van Egmond, Edwin Bosch en Arlette Schijns.

Is de Turkijedeal nog wel houdbaar? Europa zegt niet te zwichten voor de eisen van Erdogan, maar gaat hij door vluchtelingen naar Europa te sturen uiteindelijk toch zijn zin krijgen? VVD-Kamerlid Bente Becker vindt dat we ons niet moeten laten chanteren door de Turkse president. GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik vindt dat we ons juist meer moeten bekommeren om de vluchtelingen. Ze gaan in debat.

Een paar jaar geleden weigerde Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk te schrijven. Een goed boek schrijven in vijf maanden leek haar onhaalbaar. Een tweede kans zou ze niet meer krijgen, werd haar verzekerd. Maar toch is Van der Zijl dit jaar de auteur van het Boekenweekgeschenk. Met CPNB-directrice Eveline van Aendekerk is ze te gast.

Hij kan niet zingen, niet dansen, maar wel dik honderdduizend bezoekers in het Gelredome he-le-maal gek maken. Snollebollekes' Rob Kemps (34) vult het Vitesse-stadion eind deze maand vier keer. En nu is er ook een boek, 'Randverschijnselen', over de ontstaansgeschiedenis van Snollebollekes, maar vooral over Robs voorliefde voor Franse chansons en sfeervolle begraafplaatsen.

In deze uitzending van Op1 waren Annejet van der Zijl, Bram van Ojik en Sébas Diekstra te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 5 maart 2020 werd uitgezonden op donderdag 5 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie