Uitzending
Op1 - 7-6-2020

7-6-2020

Op1

2511 x bekeken | 0 reacties
4
'We moeten testen, testen, testen', dat is de roep die we sinds de uitbraak van het coronavirus veel hebben gehoord. En sinds vorige week maandag kan dat ook eindelijk op grote schaal. De GGD is platgebeld en de teststraten werden drukbezocht. Hierover praten we met Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid GGD, die ons de laatste cijfers kan geven van afgelopen week.

Afgelopen maandag mochten de terrassen dan eindelijk open. En binnen mocht de horeca maximaal dertig gasten ontvangen per etablissement en wel met inachtneming van 1,5 meter. Er werd maanden naar uitgekeken, maar het lijkt toch allemaal wat tegen te vallen. Daarover praten we met Johan de Vos, horecaondernemer en van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda.

Het was de week waarin racisme weer volop op de agenda staat. Waarom lukt het toch steeds niet om racisme uit te bannen? Dat vragen we aan Sigrid Kaag.

De voetbalkeeper is 'one of a kind', je hebt een sleutelpositie in het spel, maar het is soms ook een eenzame positie. De documentaire Keeper, die volgende week maandagavond (15 juni om 20.05 uur op NPO 2) te zien is, laat dit mooi zien. De docu volgt vijf amateurkeepers, van wie er één inmiddels professioneel is geworden. Selena Babb keept op het hoogste professionele niveau bij de Spaanse club Sporting de Huelva. En wie beter dan Ronald Waterreus en Hans van Breukelen kunnen vertellen hoe bijzonder de positie van een keeper is?

Zanger Danny Vera en acteur Marcel Hensema hadden grootse plannen voor 2020. De gemaakte plannen konden de prullenbak in, maar beide heren zaten bepaald niet stil. Afgelopen maanden toerde Marcel langs huiskamers en tuinen om zijn allereerste voorstelling 'Mijn Ede' te spelen. Dit weekend stond hij vijf keer voor dertig man in DeLaMar. Danny Vera begon met zijn 'homerecordings', nam een nieuw album op en stond gisteren in de Ziggo Dome voor dertig man. Vanavond schuiven beide heren aan.

In deze uitzending van Op1 waren Hans van Breukelen, Marcel Hensema en Ronald Waterreus te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zondag 7 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Op1 - Jeroen Pauw maakt talkshow-comeback tijdens coronacrisis

  Jeroen Pauw maakt talkshow-comeback tijdens coronacrisis

  21-3-2020

  Jeroen Pauw maakt vanavond zijn comeback op de late avond van NPO 1. Pauw maakt zijn debuut als presentator van de talkshow Op1, die hij vanaf dit weekend iedere zondag samen met Fidan Ekiz zal presenteren. De talkshow…
  Lees verder
 • Op1 - Publieke Omroep start met Jinek-opvolger Op1

  Publieke Omroep start met Jinek-opvolger Op1

  5-1-2020

  NPO 1 begint vanavond met de nieuwe talkshow Op1. De presentatie is in handen van vijf duo’s, die ieder een dag van de week voor hun rekening zullen nemen. De in totaal tien presentatoren volgen Eva Jinek en Jeroen Pauw…
  Lees verder
 • Op1 - Wisselende duo’s volgen Eva Jinek en Jeroen Pauw op

  Wisselende duo’s volgen Eva Jinek en Jeroen Pauw op

  10-12-2019

  NPO 1 komt in het nieuwe jaar met de nieuwe talkshow Op1. De presentatie is in handen van vijf wisselende duo’s, die ieder een dag van de week voor hun rekening zullen nemen. De in totaal tien presentatoren volgen Eva…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten