Uitzending
Op1 - 5-6-2020

5-6-2020

Op1

649 x bekeken | 0 reacties
5
We blikken terug op een veelbewogen week die begon met antiracismeprotesten in Amerika en eindigde met een draai van Rutte over zwarte piet. We praten met politiek verslaggever Avinash Bhikhie en cultuurhistoricus Nancy Jouwe over het ongemak in het racismedebat in politiek Den Haag en in de samenleving. Politiechef Martin Sitalsing vindt het te makkelijk om afstand te nemen van Amerikaans politiegeweld. Kritische zelfreflectie is ook in Nederland nodig.

Het kabinet overweegt staatssteun voor de HEMA. Moet de oer-Hollandse winkelketen koste wat het kost worden gered? Daarover praten onderzoeksjournalist en HEMA-kenner, Stefan Vermeulen, en SP-Kamerlid Mahir Alkaya.

Het is tijd dat jonge mantelzorgers meer steun krijgen. In de Week van de Mantelzorg praten we met Vianna Spang, die voor haar moeder en broers zorgt, met Viroen Soebedar, die voor zijn moeder zorgt en met Brahim Lakhal, die zich inzet als ambassadeur en al jaren voor zijn broertje Bilal zorgt.

Dertig jaar schrijft Wilfried de Jong al over wielrenners, fietsen en de details die daarbij horen. Al die stukken zijn gebundeld in 'De man en zijn wielerverhalen'. Een snelcursus 'kijken naar de koers' van Wilfried de Jong.

In deze uitzending van Op1 was Wilfried de Jong te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 5 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie