Uitzending
Op1 - 28 februari 2020

28 februari 2020

Op1

28-2-2020

| 1349 x bekeken | 0 reacties
5
Viroloog Ab Osterhaus schuift aan met het laatste nieuws rondom het coronavirus, dat sinds gisteravond is vastgesteld in Nederland. Naast een man uit Loon op Zand, is nu ook een vrouw uit Diemen besmet met het virus.

Talkshow-icoon Sonja Barend wordt morgen 80 jaar. Dat wordt op tv gevierd met De Nacht van Sonja, die bestaat uit een documentaire en drie oude afleveringen van haar programma's. Eén van de meest spraakmakende gasten bij haar aan tafel ooit was Adelheid Roosen, zij is te gast.

Maandenlang is in heel Limburg feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog in de provincie. Op dinsdag 3 maart, de dag dat de laatste dorpen van Limburg precies 75 jaar geleden bevrijd werden, is de stad toneel voor de spectaculaire slotviering: Heel Limburg is Vrij. Hiervoor heeft Lex Uiting de soundtrack geschreven: Danse Ôs Vreej. Het lied is gebaseerd op gesprekken met zijn oma Joke van 89. Samen zijn ze te gast.* Racisme op het voetbalveld is een hardnekkig fenomeen en moeilijk aan te pakken. Toch lijkt het in Engeland te lukken. Wat kunnen wij daarvan leren? Het laatste grote racisme-incident op de Nederlandse velden was in november 2019 en het betrof Excelsior speler Ahmad Mendes Moreira. Zijn tranen werden wereldnieuws. Oud-profvoetballers met een internationale carrière Andwelé Slory en Brian Tevreden zijn te gast om te praten over dit aanhoudende probleem.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Adelheid Roosen, Andwélé Slory, Brian Tevreden en Lex Uiting te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 28 februari 2020 werd uitgezonden op vrijdag 28 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie