Uitzending
Op1 - 27 februari 2020

27 februari 2020

Op1

27-2-2020

| 1361 x bekeken | 0 reacties
5
Er zijn inmiddels meer nieuwe Coronagevallen buiten China dan binnen. Het is een wereldwijd probleem. We nemen het laatste of meest opvallende nieuws door met viroloog Ab Osterhaus.

Jetske van der Schaar is 38 jaar en weet sinds vier jaar dat zij drager is van een zeldzaam Alzheimer-gen. Dat betekent dat zij rond haar vijftigste honder procent zeker Alzheimer krijgt. Zij hoopte mee te kunnen doen aan een nieuw onderzoek met een nieuw medicijn, onder leiding van neuroloog en hoofd van het Alzheimer Centrum, Philip Scheltens. En nu mag het. Ze schuiven samen aan.

Wat is er veranderd in Rusland na de ramp met de MH17? Komt het beeld dat wij in het westen van Rusland hebben wel overeen met de dagelijkse gang van zaken? Waarom is publieke opinie rondom de vliegramp in Rusland zo verschillend van die in de rest van de wereld? Pieter Waterdrinker, schrijver en journalist, woont al 20 jaar in het land maakte de documentaire Rusland en de MH17 over het Rusland van Poetin en van hemzelf. Han ten Broeke volgde als buitenlandwoordvoerder het MH17-dossier en Poetin. Ze zijn te gast.

Het is zo goed als zeker: Formule 1-auto's mogen de strandroute naar Zandvoort nemen. Er is ophef, want de route gaat dwars door een natuurpark. De gemeente Zandvoort heeft in navolging van Noordwijk de route door natuurpark Noordvoort goedgekeurd, waarover raceteams worden vervoerd. Waaronder die van Max Verstappen. Martijn Hendriks van VVD Zandvoort vindt het een goed idee, Koen Zonneveld roept tot protest op door een menselijke ketting te maken en de route te blokkeren. Ze schuiven aan.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus en Han ten Broeke te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 27 februari 2020 werd uitgezonden op donderdag 27 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie