Uitzending
Op1 - 22-5-2020

22-5-2020

Op1

526 x bekeken | 0 reacties
6
Deals maken om boeven te vangen, dat was het handelsmerk van Fred Teeven. Met zijn nieuwste boek lijkt hij dat beeld te willen veranderen, althans als je de titel moet geloven: Meer dan boeven vangen. Alles komt voorbij: zijn privéleven, zijn deals als officier van justitie met zware criminelen, zijn politieke stap naar Leefbaar Nederland en natuurlijk de bonnetjesaffaire die hem de kop kostte als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

50PLUS heeft zich de afgelopen maanden gemanifesteerd als ruziepartij. Boegbeeld Henk Krol stapte op en begon voor zichzelf. Voorzitter Geert Dales zit nog op zijn post, maar houdt het op 1 augustus ook voor gezien. Jan Nagel, oprichter en erevoorzitter van 50PLUS, is te gast om te praten over de ineenstorting van zijn partij. Is er nog toekomst voor deze ruziënde ouderen of mag de stekker er definitief uit?

Handhaven van de maatregelen wordt steeds moeilijker nu er bij mooi weer extra veel mensen de straat op gaan en de coronaregels voor meer irritatie zorgen. Gisteren ging het helemaal mis in IJmuiden. Een grote groep jongeren ging drie BOA's te lijf die een jongen hadden aangehouden en mee wilden nemen. Aan tafel zit Richard Gerrits, voorzitter van vakbond BOA ACP, en we praten met Sharon de Zoete, BOA in Rotterdam, en Wissam El Fahssi, BOA in Katwijk.

Terwijl vechtsportminnend Nederland al weken niet in de sportschool kan trainen en de ring dus ook niet in kan voor een gevecht, is er één man die dat afgelopen week wél kon. De Demolition Man, oftewel Alistair Overeem, won zondag op spectaculaire wijze zijn UFC-gevecht in Florida en werd daarmee de tweede UFC-vechter ooit die in vier decennia een gevecht won.

De Drentse boerenrockers van Mooi Wark brengen een onvervalste ode aan gebarentolk Irma Sluis. In hun gloednieuwe hit Oh Irma verklaren ze de liefde aan Nederlands' populairste tolk. De mannen laten het nummer voor het eerst horen.

Dit jaar geen ramadanconference, de coronacrisis gooide roet in het eten. Maar cabaretiers Anuar, Roué Verveer en Najib Amhali hebben voor het eind van de islamitische vastenmaand wel een speciaal programma gemaakt, dat morgenavond op NPO1 wordt uitgezonden. In 'Wat een Suikerfeest' ontvangen ze gasten, is er muziek en natuurlijk comedy. Anuar en Roué vertellen er meer over.

In deze uitzending van Op1 waren Fred Teeven, Jan Nagel, Najib Amhali en Roue Verveer te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 22 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie