Uitzending
Op1 - 19-5-2020

19-5-2020

Op1

528 x bekeken | 0 reacties
4
Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge houden vanavond een persconferentie over de versoepelingen van de coronamaatregelen, en of die vanaf 1 juni door kunnen gaan. OMT-lid en arts-microbioloog Jan Kluytmans, D66-leider Rob Jetten, SGP-leider Kees van der Staaij en sportschooleigenaar Arie Boomsma bespreken de persconferentie.

Arts-microbioloog Jan Kluytmans en NAC-clubarts Peter Joosten, beiden werkzaam in het Amphia ziekenhuis Breda, starten een grootschalig onderzoek waarbij ze coronabesmettingen bij Brabantse profvoetballers kunnen opsporen en analyseren. Ze vertellen wat ze precies van plan zijn en wat we met de onderzoeksresultaten kunnen.

Het Volendamse zangduo Nick & Simon wil iedereen kennis laten maken met hun helden: Simon & Garfunkel. Met jeugdvriend Kees Tol reisden ze voor de documentaireserie Nick, Simon & Kees: Homeward Bound af naar New York, waar de muziekcarričre van Paul Simon en Art Garfunkel begon.

D66-leider Rob Jetten trok dit weekend flink de aandacht met een video over de homohaat die hij zelf ondervindt. En een opmerkelijk interview in NRC, waarin hij verklaarde het regeerakkoord te willen openbreken, viel ook op. Jetten praat erover.

Fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij wil dat kerken zo snel mogelijk weer de deuren kunnen openen. EO-presentator Andries Knevel vindt geduld op z'n plaats. De twee gaan in debat.

In deze uitzending van Op1 waren Andries Knevel, Arie Boomsma, Kees Tol, Kees van der Staaij, Nick & Simon en Rob Jetten te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 19 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie