Uitzending
Op1 - 20-5-2020

20-5-2020

Op1

455 x bekeken | 0 reacties
5
Vandaag werd in Den Haag het nieuwe steunpakket voor de economie gepresenteerd. Hoeveel geld gaat minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra de komende drie maanden nog uitgeven om ons door de crisis te slepen?

Nu het aantal coronapatiŽnten op de intensive cares gedaald is tot onder de 300, was er voor Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, tijd voor een eerste evaluatie. Hij hield een enquÍte onder alle IC's van Nederland. Wat ging er goed en waar moeten we bij een eventuele volgende crisis op letten? Gommers is te gast.

Kinderen moeten gezonder gaan leven en vooral: meer bewegen. Dat vinden oud-topzwemmer en chef de mission NOC*NSF Pieter van den Hoogeband en directeur van de Gezonde Generatie Mark Monsma. Ze vertellen hoe zij daarvoor willen gaan zorgen.

Burgemeester Femke Halsema is opgelucht over de aangekondigde versoepelingsmaatregelen, maar maakt zich grote zorgen over grote groepen toeristen in haar Amsterdam. Ze is te gast.

Zangeres Ilse de Lange bestormt dankzij de Duitse versie van Beste Zangers nu de hitlijsten van de Oosterburen.

In deze uitzending van Op1 waren Femke Halsema en Ilse DeLange te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 20 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie