Uitzending
Op1 - 27-5-2020

27-5-2020

Op1

681 x bekeken | 0 reacties
5
Gert-Jan Segers blikt vooruit op het debat over economische steun en lanceert zelf een opmerkelijk voorstel. De ChristenUnie-leider is te gast.

Presentator Jack Spijkerman heeft als hobby om het hele jaar door gekke krantenberichten te verzamelen. Al zijn vondsten en weetjes brengt hij samen in een live mediaquiz, morgenavond op Facebook. We trappen de quiz alvast af met de master himself.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen presenteert vandaag een megapakket om de Europese Unie uit de coronacrisis te helpen. De Commissie wil 750 miljard euro uittrekken. Een deel van het geld moet worden geschonken aan landen, Nederland is daar fel op tegen en wil dat er hoe dan ook voorwaarden worden gesteld. Politiek verslaggever van EenVandaag Joost Vullings praat ons bij over het herstelplan. Komt Nederland alleen te staan in Europa?

Het aftellen is begonnen. Na negen jaar lanceren de Amerikanen weer vanaf eigen bodem een bemand ruimteschip. De vlucht wordt uitgevoerd door SpaceX, het commerciële ruimtevaartbedrijf van de Amerikaanse Tesla-topman Elon Musk. De missie is in meer dan één opzicht een mijlpaal. Anna Gimbrère wilde als klein meisje al astronaut worden, ze volgt deze lancering op de voet. Ze is te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Anna Gimbrere, Jack Spijkerman en Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 27 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie