Uitzending
Op1 - 23-5-2020

23-5-2020

Op1

714 x bekeken | 0 reacties
4
Kunnen we deze zomer toch op vakantie naar ItaliŽ of Frankrijk? Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer is erover in gesprek met haar Europese collega's. Ze schuift aan.

Hoogleraar infectiebestrijding Andreas Voss bespreekt nieuw onderzoek uit Hong Kong, waaruit blijkt dat we buiten nauwelijks besmet kunnen raken. Voss vertelt wat de gevolgen zijn van deze ontdekking.

Over iets meer dan een week mogen de horeca en de terrassen weer open. Vandaag werd bekend dat de anderhalve meter afstand daar niet verplicht wordt. Burgemeester van Breda Paul Depla en horeca-ondernemer Johan de Vos hadden zich voorbereid op een testdag maandag, maar ze werden teruggefloten. Ze zijn te gast.

In een nieuwe documentaire gaat hij eindelijk de waarheid vertellen, belooft wielrenner Lance Armstrong, die betrapt werd op dopinggebruik. Sportjournalist van het AD Thijs Zonneveld en wielrenner Stef Clement mochten de docu alvast kijken en vertellen of Armstrong zijn belofte nakomt.

Een film maken met anderhalve meter afstand: actrice Noortje Herlaar en regisseur Jon Karthaus lukte het. Maar wel met veel moeite. Samen met Antoinette Beumer van Videoland vertellen ze welke moeilijkheden de anderhalvemetersamenleving met zich meebrengt voor de filmindustrie.

In deze uitzending van Op1 waren Antoinette Beumer, Jon Karthaus, Mona Keijzer, Noortje Herlaar, Paul Depla, Stef Clement en Thijs Zonneveld te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zaterdag 23 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie