Uitzending
Op1 - 26-5-2020

26-5-2020

Op1

742 x bekeken | 0 reacties
5
Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, over handhaving nu de regels iets soepeler worden.

Hoe veilig is het om samen te komen in de binnenruimte? Hoogleraar civiele techniek Bert Blocken en viroloog Ab Osterhaus praten erover.

De partij van de Surinaamse president Desi Bouterse stevent af op verlies in de Surinaamse parlementsverkiezingen. De oppositie viert al feest. Is dit het einde van een tijdperk? We praten erover met comedian Jörgen Raymann en Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing.

Tientallen schapen zijn afgelopen week dood gevonden op de Brabantse weilanden. De verdachte? Een wolf. Te gast zijn schapenboer Jos Verhulst, Bart Kemp van het platform 'No Wolves' en landelijk wolfcoördinator Glenn Lelieveld.

Op Instagram delen mannen trots foto's van hun afgetrainde lichaam. Maar bij sommige jongens leidt dat tot grote onzekerheid en soms zelfs een gevaarlijke eetstoornis. Jorjen Neumann kan daarover meepraten. In de documentaire 'Ziek gespierd' zien we hoe Jorjen, met hulp van zijn moeder Veroni en wielrenster Leontien van Moorsel, zijn demonen te lijf gaat. Leontien kampte zelf met een eetprobleem en weet daarom wat voor impact zoiets heeft op je eigen leven en dat van je omgeving. Nu helpt ze mensen zoals Jorjen en hun naasten met haar stichting Het Leontienhuis.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Hubert Bruls, Jörgen Raymann, Jos Verhulst en Leontien van Moorsel te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 26 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie