Uitzending
Op1 - 17-5-2020

17-5-2020

Op1

3605 x bekeken | 0 reacties
3
Huisarts Rob Elens vond zelf een medicijn tegen corona, maar van de inspectie mag hij het niet meer gebruiken. Viroloog Ab Osterhaus vindt dat terecht. Ze schuiven aan.

In tijden van crisis zijn we solidair met elkaar en door het coronavirus hebben we onze samenleving zo goed als platgelegd. Het CPB vreest een diepe recessie en de eerste noodsteun kostte tientallen miljarden. Het tweede pakket komt deze week. Dat roept de vraag op: hoe gaan we die rekening straks zo goed mogelijk verdelen? Daarover praten econoom Arnoud Boot, MKB-voorzitter Jacco Vonhof, vicevoorzitter van de FNV Kitty Jong en investeerder Pieter Schoen.

Anne-Mieke King kreeg tijdens haar werk als kunstenares een druppel kalk in haar oog, waardoor zij het zicht aan dat oog volledig kwijtraakte. Door een revolutionaire stamceltherapie heeft ze haar zicht weer terug. Presentatrice Antoinette Hertsenberg volgde de behandeling. Ze vertellen erover.

De stemming én de drukte op straat veranderden de afgelopen tijd met de week. Dat zag ook presentator Roel Maalderink in zijn programma VOX POP. Hij is te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Antoinette Hertsenberg en Arnoud Boot te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zondag 17 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie