Uitzending
Op1 - 18-5-2020

18-5-2020

Op1

578 x bekeken | 0 reacties
5
Er is onrust in de gevangenissen door de coronamaatregelen. Gedetineerden mogen hun familie niet zien, de anderhalve meter blijkt vaak niet te handhaven en advocaten klagen over te weinig toegang. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker praat over de groeiende spanningen.

Kroongetuige Nabil B. legt vandaag tijdens een inleidende zitting in het mega-strafproces Marengo een verklaring af waarom hij niet meer wil getuigen. Er staan in dit proces zeventien verdachten terecht. Ze worden vervolgd voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties, de hoofdverdachte in dit proces is Ridouan Taghi. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman doet verslag van de zitting.

In Misdaadcollege onderzoekt Rick Nieman opzienbarende zaken. Zoals die van de steker van Egmond of ook wel de SUV steker. Een man die het voorzien had op joggende vrouwen.

Veertig jaar geleden won Joop Zoetemelk de Tour de France. In een zomer zonder Tour, is er genoeg ruimte om terug te kijken naar die legendarische ronde. Een fantastisch nieuw fotoboek, een documentaire, alleen een geplande theatertour is met een jaar uitgesteld. Aan tafel twee van zijn ploeggenoten van toen: Henk Lubberding en Leo van Vliet, en vanuit Frankrijk is hij erbij: Joop Zoetemelk!

Er heerst verwarring rond alle verschillende type mondkapjes, maar dat is volgens Sywert van Lienden onnodig. Ook de meest veilige medische kapjes kunnen geleverd worden voor iedereen, maar waarom gebeurt dat niet?

In deze uitzending van Op1 waren Henk Lubberding, Leo van Vliet, Rick Nieman, Sander Dekker en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 18 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie