Uitzending
Op1 - 20 mei 2024

20 mei 2024

Op1

20-5-2024

| 298 x bekeken | 0 reacties
4
Wim Suyker, Julia Wouters en Wouter de Winther over het hoofdlijnenakkoord
PVV, NSC, BBB en VVD zijn eruit op hoofdlijnen, maar vooral de financiŽle haalbaarheid van de plannen is nog allesbehalve duidelijk. We vroegen voormalig rekenmeester van het Centraal Planbureau Wim Suyker om in het financiŽle plaatje achter het hoofdlijnenakkoord te duiken. Hoeveel hoop en lef spreekt er op financieel gebied uit de plannen? Welke partij heeft op economisch vlak het meeste uitonderhandeld? En wie moet het nog te vormen kabinet gaan leiden nu Plasterk zich heeft teruggetrokken als premierskandidaat? Vanavond kijken we vooruit met politicoloog Julia Wouters en politiek commentator van De Telegraaf Wouter de Winther.

Afshin Ellian en Keyvan Shahbazi over de dood van Iraanse president Raisi
Wie was de Iraanse president Ebrahim Raisi? Voor de Iraanse balling en cultureel psycholoog Keyvan Shahbazi was Raisi een oude bekende; hij werd door hem gemarteld. Wat betekent zijn dood voor de toekomst van Iran? En wie wordt de opvolger van Raisi? We bespreken het vanavond met Keyvan Shahbazi en hoogleraar rechtswetenschap Afshin Ellian.

Frits Barend gaat de planken op in musical '40-'45
Hij groeide op in een joods gezin dat de oorlog overleefde, nu kruipt journalist Frits Barend voor de musical í40-45í in de huid van een verzetsleider. In september is hij voor het eerst op de planken te bewonderen in de oorlogsmusical over twee onafscheidelijke broers die tijdens de oorlog verschillende kanten kiezen. Wat maakt dat hij juist nu deze stap zet? En wat hoopt hij met de musical te bereiken? Vanavond deelt hij er alles over bij Op1.

Werner Loens deelde 37 jaar Michelinsterren uit, nu doet hij zijn masker af
Ruim 37 jaar reisde Werner Loens anoniem door de Benelux om restaurants te testen. Als keurmeester van de haute cuisine deelde hij sterren uit, en nam hij ze in. Nu doet hij zijn masker af en gaat hij met pensioen. Hoe bleef hij al die jaren ongezien? En welke restaurantervaring is hem altijd bijgebleven? Vanavond neemt hij ons mee in zijn culinaire reis van de afgelopen 37 jaar als hoofdinspecteur voor de Michelingids.

In deze uitzending van Op1 waren Afshin Ellian, Frits Barend en Wouter de Winther te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 20 mei 2024 werd uitgezonden op maandag 20 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie