Uitzending
Op1 - 23 mei 2024

23 mei 2024

Op1

23-5-2024

| 347 x bekeken | 0 reacties
4
Ilja Gort schreef een boek over wijnfraude
Een etiket namaken of een goedkope wijn in een dure fles. Er zijn allerlei manieren om een wijntje te vervalsen. Ilja Gort schreef er de roman ‘De Flessentrekker’ over en vertelt ons vanavond in Op1 alles over wijnfraude.

Wouter de Winther, Julia Wouters en Wim Voermans over de kabinetsformatie
De kabinetsformatie is vandaag in een nieuwe fase beland, nu formateur Richard van Zwol begonnen is aan zijn zoektocht naar ministers en staatssecretarissen voor een nieuw kabinet. Is er al meer bekend over een premierskandidaat? En waar moet een minister aan voldoen? We bespreken het laatste nieuws met politiek commentator Wouter de Winther, politicoloog Julia Wouters en hoogleraar staatsrecht Wim Voermans.

Auke-Florian Hiemstra en Anthonie van Peursen over de naaktslak
Door het natte weer lijken ze de laatste weken overal op te duiken: de naaktslak. Veel tuinders worden er moedeloos van; ze vreten alles op. Maar bioloog Auke-Florian Hiemstra en slakkendeskundige Anthonie van Peursen zijn al het geklaag over de slakken zat. In Op1 vertellen ze waarom we het slijmerige diertje juist moeten koesteren.

Marcia Luyten en Sjoerd Soeters over het Beste Gebouw van het Jaar
Vandaag maakt de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus het Beste Gebouw van het Jaar bekend. Welke gebouwen zijn echte eye-catchers? En welke verpesten het straatbeeld? In Op1 ontvangen we vanavond de winnaar, samen met juryvoorzitter Marcia Luyten en architect Sjoerd Soeters.

In deze uitzending van Op1 waren Ilja Gort, Marcia Luyten, Sjoerd Soeters en Wouter de Winther te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 23 mei 2024 werd uitgezonden op donderdag 23 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie