Uitzending
Op1 - 27 mei 2024

27 mei 2024

Op1

27-5-2024

| 406 x bekeken | 0 reacties
4
Kelly van Ruler en Rob Nijsse over de ingestorte garage in Nieuwegein
Een grote ravage in Nieuwegein. In ťťn klap stortten gisteren alle zes de oprijhellingen van de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis daar naar beneden. Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers, maar hoe is het mogelijk dat de constructie het plots begaf? Woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht Kelly van Ruler en hoogleraar Rob Nijsse schuiven vanavond aan bij Op1.

Bart Wallet en Radi Suudi over de situatie in IsraŽl en Gaza
IsraŽl en Hamas negeren de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, waarin Israel werd gemaand om onmiddellijk het geweld in Rafah te staken, en Hamas om onmiddellijk gijzelaars vrij te laten. Kunnen nieuwe Europese sancties het geweld nog stoppen? Hoogleraar Joodse Studies Bart Wallet en Palestijns-Nederlandse politicoloog Radi Suudi schuiven aan bij Op1 om hierover te praten.

Rafke Hagenaars, Michelle van Dijk en Maarten van Rossem over het recordaantal klachten over de eindexamens
Een recordaantal klachten over de eindexamens. De examenperiode eindigt woensdag en de klachtenlijn van het Laks staat nu al roodgloeiend. Zijn de examens echt te moeilijk of weten leerlingen de klachtenlijn gewoon makkelijker te vinden? Laks-voorzitter Rafke Hagenaars en schoolleider Michelle van Dijk schuiven aan met historicus Maarten van Rossem, die zijn oordeel velt over het geschiedenisexamen.

Van Dik Hout viert 30 jaar Stil in mij
Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat Van Dik Hout de ongekende klassieker ĎStil In Mijí uitbracht, en dat werd groots gevierd met een jubileumconcert in de AFAS Live. Er volgt dit jaar ook nog een clubtour en een optreden in het iconische Concertgebouw. Vanavond schuift de hele band aan bij Op1 om het jubileum te vieren.

In deze uitzending van Op1 waren Maarten van Rossem en Radi Suudi te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 27 mei 2024 werd uitgezonden op maandag 27 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie