Uitzending
Op1 - 24 mei 2024

24 mei 2024

Op1

24-5-2024

| 444 x bekeken | 0 reacties
4
Hoe gaat het met de VVD nu Rutte het torentje definitief gaat verlaten?
Hoe gaat het met de VVD nu Rutte het torentje definitief gaat verlaten? Aan leider Dilan Yeşilgöz de taak om op het partijcongres van morgen de koppen dezelfde kant op te krijgen nu de partij voor een samenwerking met de PVV staat. Gaat haar dat lukken? NRC-journalist Petra de Koning volgt Mark Rutte en de VVD al jarenlang op de voet en weet precies wat er speelt.

Paul Haenen maakt een toneelstuk over deze formatie
‘Het lijkt wel een toneelstuk’, verzuchten we al een tijdje over deze formatie. Paul Haenen nam dat serieus: het zes maanden durende overleg tussen Wilders, Yeşilgöz, Omtzigt en Van der Plas heeft de cabaretier geďnspireerd om voor het eerst in veertien jaar weer een stuk te schrijven. Vanavond vertelt hij bij Op1 wat hij van plan is.

Jimmy Dijk over oppositie voeren tegen Wilders
Of het nou Mark Rutte, Dilan Yesilgöz of Wopke Hoekstra was, vrijwel alle regeringsleiders hadden het jarenlang zwaar met sluwe oppositieleider Geert Wilders. Maar hoe gaan Kamerleden met hem om nu de PVV-leider zelf in het centrum van de macht zit. SP-leider Jimmy Dijk wist het hem in het debat gisteren als een van de weinigen moeilijk te maken en geeft vanavond bij Op1 speltips hoe om te gaan met de nieuwe Wilders.

Catherine Keyl met 'Haagse Historie'
Wat heeft de gewone Nederlander nog te melden in Den Haag? Koningin van het genre ‘gewone mensen’ Catherine Keyl vraag zich af hoe je als gewone burger nog invloed kan hebben op wat er in de Tweede Kamer besloten wordt. Vanavond laat de presentatrice in de rubriek Haagsche Historie zien hoe ‘echte mensen’ als Mauro Manuel en Kristie Rongen meer bereiken dan je denkt.

In deze uitzending van Op1 waren Catherine Keyl en Paul Haenen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 24 mei 2024 werd uitgezonden op vrijdag 24 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie