Uitzending
Op1 - 14 mei 2024

14 mei 2024

Op1

14-5-2024

| 209 x bekeken | 0 reacties
4
Han Bouwmeester, Jan Paternotte en Carla Jonkers over de situatie in Rafah
Terwijl de humanitaire situatie in Rafah alsmaar nijpender wordt, trokken IsraŽlische troepen vanmorgen enkele wijken binnen. Is daarmee al sprake van het verwachte grote offensief? En wanneer overschrijdt IsraŽl de Ďrode lijní waar verschillende politieke leiders IsraŽl voor waarschuwen? We bespreken het met brigadegeneraal Han Bouwmeester, D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte en hoofd internationale noodhulp bij het Rode Kruis, Carla Jonkers.

Vrouwelijke jagers Jessie en Debby over de documentaire Opgejaagd
De jacht een sport voor mannen? Voor jagers Debby en Jessie zeker niet. In de documentaire ĎOpgejaagdí laten ze zien hoe ze leven voor de jacht, maar ook hoe ze steeds vaker zelf doelwit worden van vernielingen en bedreigingen door tegenstanders. Waarom blijft het jagen hen dan toch zo trekken? Vanavond vertellen ze het bij Op1.

Thomas van Groningen en Wim Voermans met het laatste formatienieuws
Komt dat nieuwe kabinet onder leiding van de PVV er nou wel of niet? En is Ronald Plasterk inderdaad in beeld als nieuwe premier van Nederland? Met de deadline van morgen in zicht, zijn de onderhandelingen in volle gang. Politiek verslaggever Thomas van Groningen en hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans hebben vanavond bij Op1 het laatste formatienieuws.

Harm Riepema en Jan Koesveld brengen gesneuvelde OekraÔense soldaten naar hun laatste rustplaats
Toen de oorlog in OekraÔne uitbrak konden ze niet langer thuis toekijken en niets doen. Harm Riepema en Jan Koesveld lieten alles achter en vertrokken naar het front, om daar gesneuvelde soldaten te vervoeren naar hun laatste rustplaats. Wat betekent het om dit werk te doen? En hoe is het vol te houden? Jan is net terug van het front en is vanavond te gast bij Op1 samen met Harm, die het liefst niet meer weg wil uit OekraÔne.

In deze uitzending van Op1 was Jan Paternotte te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 14 mei 2024 werd uitgezonden op dinsdag 14 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie