Uitzending
Op1 - 13 mei 2024

13 mei 2024

Op1

13-5-2024

| 338 x bekeken | 0 reacties
4
Uitspraak in hoger beroep Insiya-zaak
Het is een voor Nederlandse begrippen ongekende kinderontvoering: de destijds tweejarige Insiya werd in 2016 ontvoerd en kwam nooit meer thuis. Sindsdien strijd moeder Nadia Rashid onvermoeibaar om haar dochter ooit weer in haar armen te kunnen sluiten. Vandaag deed het gerechtshof Amsterdam in hoger beroep uitspraak in de zaak. Samen met Telegraaf-misdaadverslaggever Saskia Belleman schuift Nadia Rashid vanavond aan bij Op1.

Aanhoudende protesten op Nederlandse universiteiten
Bezettingen, barricades, tentenkampen en walk-outs: door pro-Palestijnse demonstraties blijft het onrustig op Nederlandse universiteiten. Protesterende studenten en docenten eisen dat universiteiten de banden met Israëlische instellingen verbreken. Hoe ver mogen de demonstraties gaan? Staat de academische vrijheid op het spel? We discussiëren erover met universitair docent Markha Valenta, hoogleraar Han van der Maas en studenten Lucas Rosendal en Zep van de Visse.

Alexander van Eenennaam, Max van den Broek en Paul Elstak over diskwalificatie Joost Klein
Na de historische diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival zijn er nog altijd meer vragen dan antwoorden. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Verslaggevers Alexander van Eenennaam van het AD en Max van den Broek van de Telegraaf waren erbij in Malmö en zagen hoe de artiest steeds geïrriteerder raakte. Ze schuiven vanavond aan bij Op1 samen met één van de geestelijk vaders van ‘Europapa’, paul-elstak" class=dossierlink>DJ Paul Elstak.

In deze uitzending van Op1 waren Paul Elstak en paul-elstak" class=dossierlink>DJ Paul Elstak te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 13 mei 2024 werd uitgezonden op maandag 13 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie