Uitzending
Op1 - 14-5-2020

14-5-2020

Op1

449 x bekeken | 0 reacties
6
Er is al lange tijd een schrijnend tekort aan mondkapjes in de zorg, maar er lijkt licht aan het einde van de tunnel. Sinds een paar weken kunnen we eindelijk gebruik maken van mondkapjes van Hollandse bodem. Zorgpersoneel in het hele land maakt er dankbaar gebruik van. De productie is in recordtijd opgezet doordat DSM, Auping en filterfabrikant Afpro de handen ineen hebben geslagen. De president van DSM Nederland en voormalig minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, vertelt hoe deze unieke samenwerking tot stand is gekomen.

De OV-sector komt vandaag met een protocol over het reizen met het openbaar vervoer in coronatijd. Roger van Boxtel, directeur van de NS, vertelt wat dat betekent voor de treinreiziger.

PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher gaat in debat met VNO-NCW voorzitter Hans de Boer. Mogen werkgevers die steun ontvangen van de overheid werknemers nu straffeloos ontslaan of niet?

Belangrijke dag voor SC Cambuur en De Graafschap. Promoveren de ploegen naar de Eredivisie, of geeft de rechtbank de KNVB gelijk? Hans Kraay Jr. en Jeroen Stekelenburg volgen alles op de voet.

In deze uitzending van Op1 waren Edith Schippers, Hans de Boer, Hans Kraay jr., Lodewijk Asscher en Roger van Boxtel te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 14 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie