Uitzending
Op1 - 15-5-2020

15-5-2020

Op1

416 x bekeken | 0 reacties
5
Nadat verschillende landen hun zinnen hebben gezet op mondkapjes en testmateriaal, lijkt nu ook de strijd om vaccins los te barsten op het wereldtoneel. Landen die geld steken in onderzoek naar een coronavaccin, eisen de eerste doses op voor hun eigen bevolking. Hoe zorgt speciaal coronagezant Feike Sijbesma ervoor dat Nederland dadelijk de boot niet mist? Hij vertelt erover.

Peter Hein van Mulligen en Sandra Phlippen analyseren de negatieve cijfers van het CBS: het aantal vacatures daalt enorm en ondernemers zijn somber.* De rechtbanken zijn sinds maandag weer op beperkte schaal open. Waarom nu pas? Hoe wordt de achterstand weggewerkt? Vanavond praten we erover met rechters Jan Moors en Susanne Tempel.

Paulien Cornelisse heeft voor de VPRO een nieuwe reis door Japan gemaakt voor haar serie Tokidoki. Japan wordt vaak afgeschilderd als een extreem land, maar Japanners lijken meer op ons dan we denken. Met haar eigen blik en nieuwsgierigheid gaat ze opnieuw op onderzoek uit. Ze vertelt erover.

Joshua Nolet, leadzanger van Chef'Special, organiseert een onlineprotest om aandacht te vragen voor de weeskinderen in Griekse vluchtelingenkampen. Hij vindt het onacceptabel dat Nederland geen weeskinderen opneemt.

In deze uitzending van Op1 waren Feike Sijbesma, Jan Moors en Paulien Cornelisse te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 15 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie