Uitzending
NOVA - 25-9-2009

25-9-2009

NOVA

840 x bekeken | 0 reacties
9
G20: bonussen bankiers aan banden
De G20-top in Pittsburgh loopt ten einde. De regeringsleiders van de twintig belangrijkste economieŽn ter wereld hebben geprobeerd spijkers met koppen te slaan over het herstel van de economie en de excessieve bankiersbonussen. Nederland is voor de derde keer op rij ook vertegenwoordigd op de top. Ondertussen is de stad Pittsburgh het toneel van demonstraties, rellen en traangas.

Uruzgan: blijven of weggaan?
Weer laait de discussie over het verlengen van de missie in Uruzgan op. Uitspraken van minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) jaagden de Tweede Kamer op de kast. Nu bronnen rond het kabinet melden dat ook minister Van Middelkoop (Defensie) denkt aan verlenging, zijn de poppen aan het dansen. Bij de vorige verlenging van de missie werd beloofd dat we in 2010 weggaan uit Uruzgan. Deze belofte lijkt ineens niet meer zo zeker.

Schrijver Jan Siebelink
Zijn boek Knielen op een bed violen ging 500.000 keer over de toonbank sinds 2005. Daarmee is de roman het best verkochte Nederlandse literaire boek na de Tweede Wereldoorlog. Het boek waarmee schrijver Jan Siebelink in 2005 de AKO-literatuurprijs won is inmiddels toe aan zijn vijftigste druk. Een gesprek met de schrijver over zijn vak en het geloof.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 25 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Jan Siebelink. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie