Uitzending
NOVA - 26-9-2009

26-9-2009

NOVA

698 x bekeken | 0 reacties
8
Gesprek met premier Balkenende in New York
Nadat premier Jan Peter Balkenende deze week mocht aanschuiven bij de G20-top in Pittsburgh, reisde hij vandaag naar New York. Ter afsluiting van zijn driedaagse rondreis door Amerika hield hij daar zijn rede voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarbij haalde hij uit naar Iran en pleitte hij onder meer voor betere samenwerking om de wereldeconomie te herstellen. NOVA spreekt met de premier over de resultaten van zijn reis Ún over de verwarring over de Nederlandse missie in Afghanistan.

Gemarteld en verkracht in Iraanse gevangenis
Ebrahim Sharifi protesteerde met duizenden andere jongeren in juni tegen de Iraanse verkiezingsuitslag in Teheran. De politie trad met harde hand op tegen de demonstranten. Sharifi werd opgepakt en in de gevangenis gemarteld en verkracht. Hoe vernederend ook, hij bracht zijn verhaal naar buiten en dwong de Iraanse autoriteiten tot een onderzoek. NOVA sprak met hem.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 26 september door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie