Uitzending
NOVA - 24-9-2009

24-9-2009

NOVA

701 x bekeken | 0 reacties
8
Kinderen met astma vaak onnodig in ziekenhuis
Jaarlijks komen vierduizend kinderen met een acute astma-aanval in het ziekenhuis terecht. Dit is pijnlijk, slecht voor de longen en bovendien onnodig, zo blijkt nu uit onderzoek van het Astma Fonds. Veel aanvallen kunnen voorkomen worden als huisartsen beter opletten en ouders zich beter houden aan de medicijnvoorschriften.

Werkgevers en werknemers in de clinch
Werkgevers en werknemers staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de verhoging van de AOW-leeftijd. De vakbonden en werkgevers hebben nog een week de tijd om met een acceptabel alternatief te komen voor de verhoging. De kans dat dit lukt lijkt klein. Volgens de FNV proberen de werkgevers het overleg met de SER te saboteren.

Verkiezingen Duitsland: armoede regeert
Zondag worden er Bondsdagverkiezingen gehouden in Duitsland. In de peilingen staat de SPD van de minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier er slecht voor. De stem van de tien miljoen Duitsers die onder de armoedegrens leven zou de doorslag kunnen geven tijdens de verkiezingsstrijd.

G20: Nederland bij top in Pittsburgh
De Amerikaanse stad Pittsburgh is vandaag en morgen het toneel van een G20-top. Nederland is geen lid, maar mag ondanks dat voor de derde keer op rij aanschuiven bij de club van de twintig belangrijkste economieŽn ter wereld. De aanpak van de economische crisis en de excessieve bankiersbonussen staan centraal tijdens de top.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 24 september door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie