Uitzending
NOVA - 29-9-2009

29-9-2009

NOVA

637 x bekeken | 0 reacties
7
Politie verdacht na rellen strandfeest
In totaal grepen 21 agenten op het strand en in de duinen van Hoek van Holland naar hun dienstwapen om waarschuwingsschoten en/of gerichte schoten af te vuren. Dat was nadat ze in het nauw werden gedreven door een uitzinnige meute tijdens een strandfeest. Inmiddels zijn vijf agenten als verdachten aangemerkt. Nieuwe onthullingen.

Deadline nadert voor AOW-ruzie
Ze hebben nog tot donderdag om het eens te worden: werkgevers en vakbeweging over een gezamenlijk voorstel voor de AOW. Het kabinet wil die leeftijd in stappen verhogen naar 67 jaar. De FNV is mordicus tegen. De werkgevers hebben op de valreep een nieuw voorstel gedaan om de impasse te doorbreken. Voer de verhoging pas in 2025 in, maar zet de leeftijd dan in één keer op 67.

Twijfel VS over missie Afghanistan
Het conflict in Afghanistan duurt inmiddels acht jaar. En uitzicht op veel verbetering van de politieke situatie is er niet. Bij een deel van het Amerikaanse leger en ook bij enkele van Obama's invloedrijkste politieke adviseurs groeien de twijfels; misschien moeten de Amerikanen maar helemaal weg uit Afghanistan en de oorlog op een andere manier voortzetten. Maar wat zijn de opties?

Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op dinsdag 29 september door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie