Uitzending
NOVA - 19-9-2009

19-9-2009

NOVA

1017 x bekeken | 0 reacties
8
Haken en ogen aan verbod neef-nichthuwelijk
Er blijken nogal wat haken en ogen te zitten aan het plan van het kabinet om via een verbod op huwelijken tussen neven en nichten de komst van zogeheten importbruiden naar Nederland aan banden te leggen. Het verbod wordt ingesteld om het aantal immigranten te beperken. De grote vraag is echter hoe uitvoerbaar en de controleerbaar de nu voorgestelde huwelijksbeperking is. In de studio daarover een gesprek met Sadik Harchaoui, voorzitter van het multiculturele instituut Forum.

Conservatief activisme in Amerika wint terrein
Na zijn vliegende start is president Obama de laatste weken in zwaar weer terecht gekomen. De Amerikaanse president zakte behoorlijk in de peilingen. En zijn plannen voor de gezondheidszorg worden maar door een kleine meerderheid van de Amerikanen gesteund. De conservatieve anti-Obama beweging is dan ook erg optimistisch; zij verwacht een burgerrevolte tegen de president.

In deze uitzending van NOVA was Sadik Harchaoui te gast. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op zaterdag 19 september door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie