Uitzending
NOVA - 21-9-2009

21-9-2009

NOVA

834 x bekeken | 0 reacties
8
Lege schoolbanken in Rotterdam
Voor de zomer begon de gemeente Rotterdam met een pilot om uithuwelijking en achterlating van leerlingen tegen te gaan. Elk jaar blijven, met name na de zomervakantie, schoolbanken leeg. Sommige leerlingen keren niet meer terug op school omdat ze in het land van herkomst gedwongen zijn uitgehuwelijkt.

Wilfred A. en Thijs B.: verdacht van miljoenenfraude
In de rechtbank van Den Bosch startte vandaag het proces tegen vermogensbeheerder Wilfred A. en zijn zakenpartner Thijs B. Ze worden verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie die beleggers voor miljoenen euro’s zou hebben gedupeerd. De totale schade is volgens de gedupeerden ongeveer 100 miljoen euro, het zou daarmee gaan om één van de grootste beleggingsfraudezaken van de afgelopen jaren.

The Age of STUPID: een doemscenario
The Age of STUPID beleeft morgen zijn wereldpremière. De klimaatfilm schetst een toekomstperspectief van de aarde in het jaar 2055. Hoofdrolspeler Pete Postlethwaite leeft in een totaal verwoeste wereld. Klimaatverandering heeft de wereld op zijn kop gezet. Postlethwaite bekijkt beeldarchieven uit 2008 en vraagt zich bij het zien van de beelden af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 21 september door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie