Uitzending
NOVA - 30-9-2009

30-9-2009

NOVA

800 x bekeken | 0 reacties
8
D-day voor AOW-advies
De top van werkgevers en vakbeweging komt vandaag met SER-voorzitter Rinnooy Kan bijeen in een laatste poging een compromis te bereiken over de AOW. Op tafel ligt onder meer een compromisvoorstel van de onafhankelijke kroonleden van de raad dat uitgaat van een flexibele AOW-leeftijd. Wel worden mensen via belastingprikkels gestimuleerd na hun 65e door te blijven werken. Een verslag van de ontwikkelingen van vandaag en het laatste nieuws. In de studio commentaar van financieel journalist Paul Laseur en Edith Snoey, voorzitter van de vakbond ABVAKABO FNV.

Debat over miljardenbezuinigingen
De Tweede Kamer debatteert vandaag verder met de bewindslieden van FinanciŽn over de begroting voor 2010. En iedereen mag in de volle breedte meepraten, aldus minister Bos. De SP stelde gisteren al vraagtekens bij het begrotingstekort van 35 miljard en vroeg Wouter Bos te bemiddelen tussen de bank DSB en boze klanten, die vinden dat ze met onnodige financiŽle producten opgescheept zitten.

Kamer wil duidelijkheid Afghanistan-missie
In de Tweede Kamer geven minister-president Balkenende en minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) opheldering over de toekomstige rol van Nederland in Afghanistan. De Tweede Kamer had dat geŽist naar aanleiding van uitlatingen van minister Verhagen waarin hij ruimte leek te creŽren voor een nieuwe inzet in Uruzgan na eind 2010. Vanuit Den Haag een verslag van het debat.

Tsunami eist minstens 120 doden
Minstens 120 mensen zijn gisteren omgekomen door een tsunami op de Samoa-eilanden en de eilandengroep Tonga in de Grote Oceaan. Nog tientallen mensen worden vermist. De laatste stand van zaken uit het getroffen gebied. Verder een gesprek met een reisorganisator die regelmatig reizen naar het gebied organiseert.

Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 30 september door de VARA, de NPS en de NOS. Hierin werd geacteerd door Edith Snoey. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!