Uitzending
NOVA - 22-9-2009

22-9-2009

NOVA

780 x bekeken | 0 reacties
8
30.000 extra militairen nodig in Afghanistan
In Afghanistan zijn nog 30.000 militairen nodig om de situatie meester te worden. Dat zegt de Amerikaanse bevelhebber in Afghanistan generaal Stanley McChrystal in een uitgelekt rapport over de situatie in het land. President Barack Obama heeft het aantal militairen eerder al verdrievoudigd. Is het ooit genoeg? NOVA spreekt vanavond met Daan Everts, de diplomatieke leider van de NAVO-missie in Afghanistan.

Besluit over Winkeltijdenwet uitgesteld
De ChristenUnie wil de Winkeltijdenwet aanscherpen. Het Centraal Planbureau (CPB) presenteerde een rapport waaruit blijkt dat de wet enkele honderden banen zal kosten. Volgens de brancheorganisatie is dit echter een grote onderschatting. In werkelijkheid zouden 24.000 banen op het spel staan. Het kabinet heeft besloten de invoering van de wet uit te stellen. Een verslag van het debat in Den Haag.

Reeks schietpartijen Amsterdam-Zuidoost
Amsterdam-Zuidoost wordt geteisterd door een golf van geweldsincidenten. Gisteravond overleed een negentienjarige jongen aan de gevolgen van een schietincident. Het is het derde slachtoffer van de 22 schietpartijen dit jaar. Waar komt deze golf van geweld vandaan? Een reportage.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 22 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Daan Everts. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie