Uitzending
Nederland helpt - Van wanhoop naar de Hoopkliniek

Van wanhoop naar de Hoopkliniek

Nederland helpt

21-8-2008

| 765 x bekeken | 0 reacties
7
Marion Lutke loopt een paar dagen mee bij het werk van de Hoopkliniek in Guinee

Afgelopen week maakten we kennis met Anja en haar man Jon, die in het West-Afrikaanse Guinee een medische kliniek runnen. In dit land is gezondheidszorg geen vanzelfsprekendheid, zeker niet voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Marion Lutke brengt een bezoek aan de kliniek en komt er al snel achter waarom de kliniek een dergelijke naam draagt: de kliniek brengt voor veel mensen in de omgeving een nieuwe hoop voor de toekomst. Nog voordat de zon opkomt staan er al rijen mensen voor de deur en soms moeten ze urenlang wachten totdat ze eindelijk geholpen kunnen worden. Maar ze worden in ieder geval geholpen. Marion raakt in gesprek met de wachtende patienten en beetje bij beetje komen de persoonlijk verhalen naar boven, die allen bijdragen aan het begrip van de noodzaak van het werk in de Hoopkliniek.

Naast dit bijzondere werk in de kliniek gaan Jon en Anja enkele keren per jaar ook naar de mensen toe in een mobiele kliniek. In een auto afgeladen met medicijnen en medische apperatuur gaan ze op zoek naar de mensen die zelf niet naar de kliniek kunnen komen. De terreinauto is daarbij een noodzakelijk transportmiddel, maar deze is nodig aan vervanging toe. Daarom probeert EO-Metterdaad het geld voor een nieuwe mobiele kliniek bij elkaar te krijgen. Helpt u mee? Stort u bijdrage op giro 300300 o.v.v. 'Guinee'. Mede namens Jon en Anja: hartelijk dank!

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Van wanhoop naar de Hoopkliniek is uitgezonden op donderdag 21 augustus door de EO. De presentatie was in handen van Marion Lutke.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee