Uitzending
Nederland helpt - Geloof, hoop en liefde in Guinee

Geloof, hoop en liefde in Guinee

Nederland helpt

14-8-2008

| 1020 x bekeken | 0 reacties
6
Echtpaar Anja en Jon runnen een medische kliniek in het West-Afrikaanse Guinee

In de afgelopen tijd bracht Marion Lutke voor EO-Metterdaad een bezoek aan het West-Afrikaanse land Guinee, waar de Nederlandse Anja en haar Amerikaanse man Jon al jaren een medische kliniek, de 'Hoopkliniek', runt. Enkele jaren geleden begonnen zij met de kliniek om de grote medische nood in het gebied enigzins het hoofd te bieden. Marion komt er snel achter dat hier nog een hele 'Hoop' bij komt kijken..

De komende weken ziet u in Nederland Helpt een bijzonder verslag van de ervaringen en ontmoetingen van Marion in het land wat de 'Tuin van Afrika' wordt genoemd. De schoonheid van Guinee staat echter in schril contrast met de grote armoede, vooral in de afgelegen gebieden. En dat is precies waar Jon en Anja hun werk doen; met een oude 4 wheeldrive vervoeren ze patienten en medicijnen. De truck waarmee dit gebeurd is echter nodig aan vervanging toe en dat is dan ook precies waar Metterdaad actie voor voert.

In de eerste aflevering zien we hoe Marion in twee dagen het land doorkruist om naar de Hoopkliniek te komen. Onderweg hoort ze het bijzondere liefdesverhaal van Jon en Anja; ze vertellen over hun liefde voor elkaar en over hun liefde voor Afrika. Eenmaal aangekomen bij de kliniek blijkt al snel dat hun zware werk vooral heel noodzakelijk en dankbaar werk is: er staan rijen mensen van heinde en verre in de rij om geholpen te worden. Zo ontmoet Marion het blinde jongetje Samuel, die samen met zijn moeder kilometers heeft gelopen naar de kliniek om daar nog eens uren in de rij te staan. En dat allemaal om de medische hulp te krijgen, die voor elke Nederlander om de hoek te vinden is.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Geloof, hoop en liefde in Guinee is uitgezonden op donderdag 14 augustus door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee