Uitzending
Nederland helpt - Herman in Afrika: het VN Voedselprogramma

Herman in Afrika: het VN Voedselprogramma

Nederland helpt

7-8-2008

| 887 x bekeken | 0 reacties
6
Herman Wegter trekt door het Afrikaanse Ghana op zoek naar Helpende Hollanders

In het laatste deel van het reisverslag van Herman Wegter van zijn reis door Ghana speciale aandacht voor het Ghanese schoolvoedingsprogramma. Dit programma krijgt, dat mede door Nederlandse sponsoring, steeds meer een voet aan wal in het Afrikaanse land. Herman bezoekt samen met de Nederlandse ontwikkelingswerker Pedro twee scholen aan de 'Cape Coast', waar we zowel de resultaten als de obstakels van het programma te zien krijgen.

Het Ghanese schoolvoedingsprogramma verstrekt voedsel en water aan scholen, waardoor er gemiddeld 20% meer kinderen naar school gaan. Dit voedsel wordt door de lokale boeren geproduceerd. Naast deze strijd tegen de honger werkt het programma ook op het gebied van voorlichting over hygiene en dergelijke. Naast deze goede resultaten zien we ook dat het werk bemoeilijkt wordt door vriendjespolitiek.

Naast de reis van Herman door Afrika, ook aandacht voor het project van EO-Metterdaad voor de vluchtelingenkampen in Ethiopie. Door verschillende burgeroorlogen in de buurlanden, zoeken veel mensen een (relatief) veilig heenkomen in het Afrikaanse land. In dit laatste deel ontmoeten we en onderwijzer die in Soedan zijn christelijke school gedwongen worden om een moslimschool te worden. Deze onderwijzer weigerde hier aan mee te werken en moest daarom letterlijk vluchten voor zijn leven.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Herman in Afrika: het VN Voedselprogramma is uitgezonden op donderdag 7 augustus door de EO. De presentatie was in handen van Herman Wegter.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie