Uitzending
Nederland helpt - Herman in Afrika: de Rita Marley Foundation

Herman in Afrika: de Rita Marley Foundation

Nederland helpt

31-7-2008

| 781 x bekeken | 0 reacties
6
Herman Wegter trekt door het Afrikaanse Ghana op zoek naar Helpende Hollanders

Voor Nederland Helpt maakte presentator Herman Wegter een bijzondere reis door Afrika. In het derde deel van deze zomerserie maakt hij een vijf uur durende roadtrip langs de zuidkust van Ghana. Herman is namelijk op zoek naar de vrouw van de overleden zanger Bob Marley, Rita Marley. Veel Ghanezen werden in het verleden als slaven verhandeld naar verschillende plekken in de wereld. Zo belandden de voorouders van Bob en Rita in Jamaica, waar Bob jaren later door zijn muziek en levensovertuiging een legende is geworden.

Na zijn tragische dood keerde zijn vrouw Rita terug naar Ghana en richtte daar de Rita Marley Foundation op, die de plaatselijke bevolking ondersteunt door het stichten van scholen en verschillende andere voorzieningen. Herman wil Rita graag ontmoeten en gaat samen met zijn gids Albert op een zoektocht naar de vrouw. Ondellen vrweg ontmoet hij verschillende bijzondere mensen en komt hij in uitzonderlijke situaties. Zo ontmoet hij tijdens de reis in de hoofdstad Accra twee straatkinderen, die door middel bedelen en kleine klusjes hun eten bij elkaar moeten verdienen. Herman praat met hen en loopt een dagje met hen mee.

Rita Marley blijkt echter minder makkelijk te vinden als gedacht, vooral als het weer ook nog eens tegen gaat werken. Zullen ze vinden wat ze zoeken?

Kijk donderdagavond om 17.09 uur op Nederland 2 naar Nederland Helpt!

Naast de reis van Herman door Afrika uiteraard ook aandacht voor het project van EO-Metterdaad van deze maand over de vluchtelingen in Ethopie. Door verschillende burgeroorlogen in buurlanden vinden veel mensen in dit Afrikaanse land een (relatief) veilig heenkomen. Zo ontmoetten we Justin, een jongen uit Congo die zijn ouders en broers verloor in de oorlog en nu in het vluchtelingenkamp letterlijk bouwt aan een nieuw leven.

De presentatie was in handen van Herman Wegter. Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Herman in Afrika: de Rita Marley Foundation werd uitgezonden op donderdag 31 juli door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!