Uitzending
Moraalridders - Harm Schilder, Annemarie Haverkamp, Monique Kempff

Harm Schilder, Annemarie Haverkamp, Monique Kempff

Moraalridders

20-10-2010

| 6490 x bekeken | 0 reacties
8
Harm Schilder
Vandaag besloot de rechter dat de Tilburgse pastoor Harm Schilder zijn klokken niet mag luiden om 7:15 in de ochtend. Voor de pastoor komt dit besluit 'volkomen onverwacht'. Wat betekent dit voor hem? En wat betekent dit voor andere kerken die hun klokken vroeg in de ochtend willen luiden? Vanavond in Moraalridders: Pastoor Harm Schilder.

Monique Kempff
Uit een enquête bleek dat ruim de helft van de ondervraagde verpleegkundigen te maken had met geweld. Bijna tien procent overwoog om een andere baan te zoeken. Het nieuwe kabinet wil aangifte verplicht stellen en Monique Kempff van beroepsorganisatie NU’91 is het eens. Maar is zulk zwaar geschut wel echt het juiste middel?

Annemarie Haverkamp
Annemarie Haverkamp schreef een boek over de worsteling die zij en haar partner door moesten maken toen ze een gehandicapte baby kregen. Ineens stonden ze voor grote levensvragen die hun leven totaal op zij kop zette. Annemarie schrijft in haar boek dat ze liever hadden dat het kind niet verder zou leven. Eerlijk en open is ze over de dilemma's, maar ook over de uiteindelijke acceptatie.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Harm Schilder, Annemarie Haverkamp, Monique Kempff is uitgezonden op woensdag 20 oktober door de EO. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie