Uitzending
Moraalridders - Femke Halsema, Mike Boddé, Bram Bakker

Femke Halsema, Mike Boddé, Bram Bakker

Moraalridders

13-10-2010

| 3128 x bekeken | 2 reacties
7
In Moraalridders GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema, cabaretier Mike Boddé en psychiater Bram Bakker.

Femke Halsema
Femke Halsema hield afgelopen weekend een lezing over godsdienstvrijheid. Ze vindt dat progressief Nederland veel duidelijker stelling moet nemen tegen
de intolerantie van de Islam. Elke gelovige moet kunnen geloven wat hij of zij wil en van een kerk of moskee mag van Halsema geen enkele dwang of drang uitgaan. Een moslimmeisje mag dus een hoofddoekje dragen als ze daar zelf voor kiest, maar als ze gedwongen wordt door haar ouders wil Halsema het hoofddoekje net zo goed kunnen verbieden.
Maar hoe bepaal je nu of dit meisje haar hoofddoekje helemaal vrijwillig
draagt? En wil Halsema dan ook de verplichte lange rok op de refoschool
verbieden?

Mike Boddé
Vorige week werden we opgeschrikt door de zelfdoding van de acteur Anthonie Kamerling. De acteur zag geen andere uitweg meer na jarenlange depressie.
Ook cabaretier Mike Boddé kampte lang met een ernstige depressie. Hoe beleeft hij het nieuws over Antonie Kamerling? Begrijpt hij zijn doodsverlangen? Hoe kwam Mike Boddé uit het donkere dal en waarom wil hij dit aan anderen vertellen?

Bram Bakker
Bram Bakker werkt als verslavingsdeskundige dagelijks met mensen die strijden tegen een cocaineverslaving. Hij volgt de zaak rond Yuri van Gelder op de voet en is verbijsterd hoe de turnbond met de topsporter omspringt na zijn terugval in de verslaving.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Femke Halsema, Mike Boddé, Bram Bakker is uitgezonden op woensdag 13 oktober door de EO. Te gast waren Femke Halsema, Mike Boddé en Bram Bakker. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie