Uitzending
Moraalridders - Martin Bosma, Anmar Hayali, Henk Bleker

Martin Bosma, Anmar Hayali, Henk Bleker

Moraalridders

3-11-2010

| 2658 x bekeken | 0 reacties
8
In Moraalridders PVV-Kamerlid Martin Bosma, Iraakse christen Anmar Hayali en staatssecretaris Henk Bleker.

Martin Bosma
De PVV werd bij de laatste verkiezingen de tweede partij onder christenen. De biblebelt was de plek waar de partij veruit het hardst groeide. In gemeenten als Binnenmaas, Cromstrijen, Geldermalsen, Nederlek en Oud-Beijerland werd de PVV de grootste partij. Hoe is dat te verklaren? Waarin zit de aantrekkingskracht van de PVV op christenen?

Anmar Hayali
Ruim tien jaar geleden vluchtte de Irakese Anmar Hayali met zijn familie naar Nederland. Hayali is christen en coördinator van SKIN, de landelijke vereniging van migranten kerken. Zijn verhaal is te lezen in het boek De Crux dat gisteren werd gepresenteerd. In Moraalridders vertelt hij over hoe het is om christen te zijn in Irak en over de recente aanslagen in zijn geboortestad Bagdad.

Henk Bleker
De Nederlandse dierenartsen pleiten voor het afschieten van vele dieren in natuurgebied de Oostvaardersplassen. Maar de bedoeling van het natuurgebied is juist dat de mens niet ingrijpt. Door hun oproep ligt het probleem op het bord van Henk Bleker, staatsecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Vanavond vertelt hij over zijn dilemma's.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Martin Bosma, Anmar Hayali, Henk Bleker is uitgezonden op woensdag 3 november door de EO. Te gast waren Martin Bosma en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie