Uitzending
Moraalridders - Henk Jan Ormel, Jerry Winkler, Mathijs Bouman

Henk Jan Ormel, Jerry Winkler, Mathijs Bouman

Moraalridders

1-12-2010

| 3155 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel, oud-dakloze Jerry Winkler en RTL-Z redacteur Mathijs Bouman.

Jerry Winkler
Door privť-problemen ging hij vanaf zijn veertiende van opvang naar opvang en zwierf jarenlang door Amsterdam. Tot hij ontdekte dat zijn vader miljonair was. Het leven van Jerry Winkler veranderde en nu zet hij zich in voor dak- en thuislozen.
Hij weet wat het is om het 's nachts ijskoud te hebben. Toch is hij tegen de gedwongen opvang in Amsterdam van daklozen die gisteren vanwege de koude inging.

Henk Jan Ormel
Er wordt fors gesneden in ontwikkelingssamenwerking. Staat het CDA nog voornaastenliefde of gaat het eigen belang voor. En waarom moetenaids-slachtoffers de dupe worden van Nederlandse bezuinigingen? We vragenhet CDA-kamerlid Henk Jan Ormel.

Mathijs Bouman
Ierland werd dit weekend gered van de rand van het faillissement. Kosten: een slordige 85 miljard. Griekenland werd eerder dit jaar gered voor 110 miljard. Astronomische bedragen, maar wie betaalt dat eigenlijk? De banken die enorme risico's hebben genomen door te beleggen in wankele economieŽn? Of de belastingbetalers, u en ik?
En is dat eigenlijk wel eerlijk? Macro-econoom en RTL-Z presentator Mathijs Bouman noemt het een 'moral hazard': we belonen banken voor hun roekeloze gedrag. Maarja, we kunnen ook niet anders. En de banken weten dat.
Wat is de moraal van de crisis? We vragen het: Mathijs Bouman

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Henk Jan Ormel, Jerry Winkler, Mathijs Bouman is uitgezonden op woensdag 1 december door de EO. Te gast waren Mathijs Bouman en Henk Jan Ormel. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie