Uitzending
Moraalridders - Boris van der Ham, Rien Meijerink, Rik Torfs

Boris van der Ham, Rien Meijerink, Rik Torfs

Moraalridders

15-9-2010

| 2231 x bekeken | 1 reacties
7
Rik Torfs
De rooms-katholieke kerk in België ligt zwaar onder vuur. Hoogleraar kerkelijk recht en christendemocratisch politicus, Rik Torfs, vindt dat de kerk excuses moet aanbieden en openheid van zaken moet geven. Dat is volgens hem de enige manier waarop de kerk weer een plek van betekenis in de samenleving kan krijgen.

Boris van der Ham
Onder leiding van D66 presenteerde de paarse kamermeerderheid vorige week een wetsvoorstel waarin het scholen verboden wordt om docenten te weigeren als ze niet passen bij de identiteit van de school. Het wordt al de bijl aan de wortel van de vrijheid van onderwijs genoemd.

D66 Kamerlid Boris van der Ham is te gast en vertelt wat hij wil met zijn voorstel en hij reageert op het verwijt dat hij bezig is met een campagne tegen religieus nederland.

Rien Meijerink
De RVZ heeft vandaag een advies gepresenteerd over de toekomst van de zorg. Een van de belangrijkste uitgangspunten daarin is dat de patiënt zelf meer verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen gezondheid. Dat betekent dat aan ongezond gedrag een prijskaartje komt te hangen.

Maar mag de huisarts zich wel bemoeien met de vraag of ik wel of niet rook? En waarom zou ik daarvoor meer moeten gaan betalen voor mijn zorg?

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Boris van der Ham, Rien Meijerink, Rik Torfs is uitgezonden op woensdag 15 september door de EO. Te gast was Boris van der Ham. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie