Uitzending
Kunststof TV - Julien Clerc, Cor Bakker, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013, Jan Jaap van der Wal, Sacha Bronwasser

Julien Clerc, Cor Bakker, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013, Jan Jaap van der Wal, Sacha Bronwasser

Kunststof TV

21-4-2013

| 1850 x bekeken | 0 reacties
4
Julien Clerc
Sinds hij in 1974 doorbrak met Si on Chantait, weet Julien Clerc een trouw publiek aan zich te binden. In zijn geboorteland werd hij in 1969 bekend door zijn rol in de Franse versie van de musical Hair. Ruim 40 jaar later is Julien Clerc nog altijd immens populair. Met zijn donkere krullen en zijn liedjes over het leven en de liefde liet hij in de jaren 70 en 80 menig vrouwenhart sneller kloppen met hits als Venise, Ce n'est Rien en This Melody. Vorig jaar trok hij in eigen land volle zalen met een symfonieorkest. Nu komt het boegbeeld van de Franse invasie naar Nederland met een intiemer concept: een combo van twee piano’s en een marimba. In Kunststof TV vertelt hij over zijn succes, zijn repertoire en zijn vele vrouwelijke fans.

Cor Bakker
Bij pianist Cor Bakker denk je al gauw aan de tv-shows van Paul de Leeuw of de theatershows van Karin Bloemen. Bakker begeleide nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is. Trouwens, ook veel buitenlandse artiesten. Een greep: Lionel Richie, Al Jarreau en onlangs Madeline Bell. Maar zijn grote liefde ligt ergens anders. Namelijk bij de jazz. Cor Bakker: “Bij jazz kan ik me vrijheden permitteren waar ik anders nauwelijks aan toekom. Door zelf te componeren boor ik een diepere laag in mezelf aan.’’ Resultaat is een nieuw jazzalbum: Elettra Due. Een album waarop je een verrassende andere kant van Cor Bakker leert kennen.

Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013, Jan Jaap van der Wal en Sacha Bronwasser
Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013? In Kunststof TV maakt juryvoorzitter, cabaretier en kunstliefhebber Jan Jaap van der Wal de winnaar bekend. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van €10.000,-. Het werk van de vijf genomineerden is tot en met 16 juni te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Naast Jan Jaap van der Wal zal jurylid en kunstcriticus Sacha Bronwasser in Kunststof TV toelichting geven bij de genomineerde kunstwerken.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Julien Clerc, Cor Bakker, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013, Jan Jaap van der Wal, Sacha Bronwasser is uitgezonden op zondag 21 april door NTR. Te gast waren Cor Bakker en Jan Jaap van der Wal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie