Uitzending
Kunststof TV - Peter Römer, Tom Lanoye, Arnout Visser

Peter Römer, Tom Lanoye, Arnout Visser

Kunststof TV

8-9-2013

| 1460 x bekeken | 0 reacties
6
Peter Römer
Na diverse rollen te hebben vervuld als acteur in televisieseries en films heeft Peter Römer zich na 1985 ontpopt als schrijver, regisseur en scenarist van o.a. De Brekers, De kip en het ei en Baantjer. Baantjer ontstond toen Peter Römer naar de plaatselijke bibliotheek belde met de vraag wat het populairste Nederlandse boek was. De rest is geschiedenis. De populaire televisieserie komt nu live op het toneel. Römer bedacht en schreef de theaterversie van Baantjer. Min of meer toevallig speelt hij ook een rol in de voorstelling. Hoe dat zit, vertelt hij in Kunststof TV.

Tom Lanoye
De Belgische schrijver Tom Lanoye brak door met een indrukwekkende serie romans: Kartonnen Dozen, Het Goddelijke Monster en Sprakeloos. Om er maar een paar te noemen. In Kunststof TV vertelt hij over zijn nieuwe boek Gelukkige Slaven, over twee Belgische bannelingen op zoek naar zichzelf in een wereld die te groot en te chaotisch is geworden voor iedereen. Beiden heten Tony. De ene Tony is een illusieloze loser, de andere Tony een levenslustige nerd. Allebei hopen ze op verlossing. Lanoye schreef opnieuw een actuele maar inktzwarte tragikomedie.

Arnout Visser
Een olie en azijnstel waarin de olie en azijn op elkaar drijven in één glas maar toch niet met elkaar mengen. Het is een mooi voorbeeld van het gedurfde en opvallende werk van glaskunstenaar Arnout Visser. Als ontwerper overbrugt Arnout Visser de verschillende disciplines van product tot meubel-ontwerp, interieur en grafisch design en gebruikt hij een ruim scala aan materialen.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Peter Römer, Tom Lanoye, Arnout Visser is uitgezonden op zondag 8 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie