Uitzending
Kunststof TV - Jan Terlouw, Sanne Terlouw, Cristina Branco, Marit Törnqvist

Jan Terlouw, Sanne Terlouw, Cristina Branco, Marit Törnqvist

Kunststof TV

14-4-2013

| 1786 x bekeken | 0 reacties
7
Jan Terlouw en Sanne Terlouw
Een historisch boek. Een thriller. Maar ook een boek dat actuele gebeurtenissen laat doorklinken. Het gaat over De Verdwenen Menora van Jan Terlouw en zijn dochter Sanne Terlouw. Inmiddels hun zevende boek. Jan Terlouw (Oorlogswinter, De Koning van Katoren) geniet een reputatie als rasverteller. In De Verdwenen Menora volgen we Ben Lorentz. Zijn vader, een pater, wordt in de Sint Jan in Den Bosch vermoord. Funda-mentele religieuze groepen zijn op zoek naar een geheimzinnig document dat vader Lorentz in zijn bezit had. Dat document verwijst naar de verdwenen Menora (een zevenarmige gouden kandelaar).

Cristina Branco
De Portugese fadozangeres Cristina Branco is weer in Nederland. Branco heeft al vanaf het begin van haar carrière een bijzondere band met ons land: hier boekte ze voor het eerst commercieel succes. Ze nam een CD op met vertaalde teksten van dichter J. Slauerhoff en ze werkte o.a. samen met de band Bløf. Nu komt Branco met een nieuwe CD Alegria (vertaald: vreugde), en toert ze door Nederland met een gelijk-namige theatertour. Cristina Branco laat zien dat vreugde en fado heel goed samen gaan. Met haar nieuwe album brengt de zangeres een oprecht portret dat zowel rauw als gevoelig is, bestaande uit twaalf verhalen van anonieme mensen. In Kunststof TV een voorproefje.

Marit Törnqvist
Marit Törnqvist is al een kwart eeuw illustrator. En dat is terecht niet onopgemerkt gebleven. Ze is geno-mineerd voor de Hans Christian Andersen Award, de Nobelprijs voor het kinderboek. Törnqvist verwierf internationale bekendheid door haar illustraties bij het werk van Astrid Lindgren, maar ook daarnaast kent haar werk vele hoogtepunten zoals Jij bent de liefste, het poëzieprentenboek met tekst van Hans en Monique Hagen, waarvan er 250.000 zijn verkocht. Zij ontving diverse prijzen waaronder de Gouden Penseel en de Zilveren Griffel. Recent illustreerde ze Groter dan een droom, een ontroerend verhaal over een jongen en zijn overleden zusje van Jef Aerts.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Jan Terlouw, Sanne Terlouw, Cristina Branco, Marit Törnqvist is uitgezonden op zondag 14 april door NTR. Te gast waren Jan Terlouw en Sanne Terlouw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie