Uitzending
Kunststof TV - Jet Bussemaker, Tamar van den Dop, Ramsey Nasr

Jet Bussemaker, Tamar van den Dop, Ramsey Nasr

Kunststof TV

15-9-2013

| 1800 x bekeken | 0 reacties
6
Jet Bussemaker
Jet Bussemaker, minister van Onderwijs en Cultuur. Een paar dagen voor Prinsjesdag en een paar dagen nadat ze haar lezing De Staat van het Theater heeft uitgesproken. De minister houdt van cultuur, dat weten we, maar bezuinigingen blijven bezuinigingen. Hoe kunnen de kunsten overleven met minder geld? Kan Jet Bussemaker de kunst weer kleur geven? We vragen het haar in Kunststof TV.

Tamar van den Dop
Actrice Tamar van den Dop zal wel een beetje zenuwachtig zijn zondagmiddag want die avond worden de Nederlandse toneelprijzen uitgereikt. Zij is voor haar rol in het toneelstuk Speeldrift genomineerd voor de Colombina, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. De komende tijd is Van den Dop samen met Jeroen Spitzenberger ook te zien in de bewerking van Het Stenen Bruidsbed, naar het beroemde boek van Harry Mulisch, over het bombardement op Dresden.

Ramsey Nasr
Het is dertien jaar geleden dat schrijver, dichter en acteur Ramsey Nasr voor het laatst op het toneel stond. Maar zijn terugkeer mag er zijn. In Lange Dagreis naar de Nacht deelt hij het toneel met Gijs Scholten van Aschat, Marieke Heebrink en Roeland Fernhout; een familie strijdt tegen de demonen uit het verleden. De oud Dichter des Vaderlands zelf houdt niet zo van terugblikken. Het mag dan lang geleden zijn dat hij acteerde, voor hem zelf is het gewoon weer een volgende stap.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Jet Bussemaker, Tamar van den Dop, Ramsey Nasr is uitgezonden op zondag 15 september door de NTR. Te gast waren Jet Bussemaker, Ramsey Nasr en Tamar van den Dop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie