Uitzending
Kunststof TV - 6-10-2013

6-10-2013

Kunststof TV

1398 x bekeken | 0 reacties
5
Youp van 't Hek
Natuurlijk is er de cabaretier Youp van ’t Hek. De man die al meer dan twintig jaar op de Olympus van de Nederlandse kleinkunst bivakkeert. En natuurlijk is er de columnist Youp van ’t Hek. Die met zijn gebundelde krantenstukjes praktisch ieder jaar weer in de bestsellerlijsten opduikt. Maar er is nog een Youp van ’t Hek. Minder bekend, maar minstens zo gedreven: Youp van ’t Hek de kinderboekenschrijver, die na De wonderlijke broertjes Pim en Pietje (2004), Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje (2010) en De gelukkige Olifant (2011) inmiddels alweer zijn vierde kinderboek heeft geschreven: De snelste zebra van de wereld.

Joke Bruijs & Gerard Cox
Het ‘gouden koningskoppel’ Joke Bruijs en Gerard Cox speelde al wel samen in de succesvolle tv-serie Toen was geluk heel gewoon, maar ze waren nog nooit in hun carrière samen op de planken te zien. Dat verandert vanaf deze zondag met de première van Alles went behalve een vent. Een hilarisch verhaal over de schermutselingen van een man en een vrouw in de herfst van hun huwelijk, naar het gelijknamige boek van Yvonne Kroonenberg. Kunststof TV schakelt live naar het Oude Luxor Theater in Rotterdam, waar zojuist de première heeft plaatsgevonden.

Barbara Hannigan
‘The fearless soprano’ wordt ze genoemd; de Canadese sopraan Barbara Hannigan deinst nergens voor terug. Na haar vertolking in 1999 van Writing to Vermeer van Louis Andriesssen nam haar carrière een enorme vlucht. Componisten schrijven speciaal voor haar de moeilijkste zangpartijen. Met evenveel passie zingt ze met oud en nieuw een aria van Puccini op een afgeladen Museumplein. En alsof het allemaal niks is dirigeert ze tegenwoordig zelf tijdens het zingen. Dit seizoen is zij vaste gast in de NTR Zaterdagmatinee.

Koenraad Tinel
De Belgische beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel is in Nederland nog niet zo bekend maar wordt wel de Picasso van Brussel en omgeving genoemd. Nu, op bijna 80 jarige leeftijd kan het Nederlandse publiek met hem kennis maken. Hij maakte een prachtig boek met tekeningen over de mensen uit zijn streek, Verhalen van het Pajottenland. Al meer dan een halve eeuw woont en werkt Koenraad Tinel in het Pajottenland, het glooiende landschap ten zuidwesten van Brussel. Voor Verhalen van het Pajottenland liet Tinel zich inspireren door kleurrijke figuren uit zijn omgeving: de postbode, de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen...

Deze uitzending van het programma Kunststof TV werd uitgezonden op zondag 6 oktober door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie