Uitzending
Kunststof TV - 22-9-2013

22-9-2013

Kunststof TV

1828 x bekeken | 0 reacties
6
Joris Linssen
We kennen hem natuurlijk vooral van televisie programma’s als Hello Goodbye en Showroom. Maar Joris Linssens grootste passie ligt misschien wel bij muziek. Mexicaanse muziek om precies te zijn. Met zijn band Caramba zingt hij al jaren Mexicaanse levensliederen – maar dan in het Nederlands. En nu is er dan een film. Een roadmovie zelfs. Want het moest een keer gebeuren: een bezoek aan Mexico en Linssens muzikale helden. Op zaterdag 28 september gaat Met jou heb ik geleerd op het Nederlands Film Festival in première. In Kunststof TV een voorproefje.

Wende Snijders
Zangeres Wende Snijders heeft lef. Met het album Last Resistance slaat ze een nieuwe muzikale weg in. En artiestennaam Wende Snijders heeft plaats gemaakt voor: Wende. In het begin van haar carrière oogstte Wende groot succes met het zingen van Franse chansons. Een omslagpunt kwam in 2009. De zangeres nam definitief afscheid van haar imago als chansonièrre en kwam met het Engelstalige album No.9. Een popplaat met eigen geschreven nummers. Op Last Resistance gaat ze nog een stap verder. Haar nieuwe sound valt te omschrijven als een mix van electropop en dance. In oktober start Wende de “Last Resistance Clubshow - The Berlin Sessions”: de vertaling van het album naar het podium.

Victor Löw
Victor Löw speelt de rol van verhoorder in de toneelbewerking van De donkere kamer van Damokles, de beroemde oorlogsroman van W.F. Hermans. Löw maakte zijn filmdebuut in 1992 in De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Het was het begin van een bloeiende carrière. Hij won een Gouden Kalf voor zijn rol in Lek van Jean van de Velde. Zijn rol in Sukarno bij het Nationale Toneel werd bekroond met de Louis d’Or. Op televisie was hij te zien in Kees & Co, Spangen en We gaan nog niet naar huis. De donkere kamer is voor Löw niet de eerste theaterbewerking van een boek. Eerder speelde hij in One flew over the Cuckoo’s Nest en in De Aanslag, naar het boek van Harry Mulisch.

Judith Koelemeijer
15 augustus 1985. Op het Griekse eiland Paros vieren zes Nederlandse meisjes feest na hun eindexamen. Een van hen komt om bij een tragisch motorongeluk , vijf verbijsterde vriendinnen blijven achter. Schrijfster Judith Koelemeijer was een van hen en probeert 28 jaar later in haar nieuwe boek Hemelvaart te reconstrueren wat er precies is gebeurd en wat de dood van een geliefde vriendin met de jonge meisjes gedaan heeft. In Kunststof tv vertelt ze erover. Judith Koelemeijer bereikte een enorm publiek met haar debuut Het zwijgen van Maria Zachea. Ook Hemelvaart staat al in de bestseller lijst.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 22 september door de NTR. Te gast waren Victor Low, Joris Linssen, Judith Koelemeijer en Wende Snijders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie