Uitzending
Kunststof TV - 13-10-2013

13-10-2013

Kunststof TV

1430 x bekeken | 0 reacties
5
Huub Stapel & Johanna ter Steege, Marente de Moor, Suzan Seegers

Huub Stapel & Johanna ter Steege
Acteurs Huub Stapel en Johanna ter Steege vertellen in Kunststof TV over de nieuwe toneelkomedie ‘God van de slachting’. Samen met Anneke Blok en Paul Kooij spelen ze twee echtparen die elkaar in de haren vliegen nadat hun zoontjes een vechtpartijtje hebben gehad. Als fatsoenlijke ouders willen ze het conflict in alle redelijkheid beteugelen. Dat blijkt nog behoorlijk lastig als de vlam in de pan slaat en het flinterdunne vernisje van de beschaving wegvalt. God van de Slachting werd recentelijk door Roman Polanski verfilmd als Carnage.

Marente de Moor
‘Op 16 september 1890 nam een man de trein van Dijon naar Parijs, daarna is nooit meer iets van hem vernomen.’ Zo begint Roundhay, tuinscène, de nieuwe roman van Marente de Moor. Roundhay, tuinscène is gebaseerd op het levensverhaal van de Franse uitvinder Louis Le Prince (1842-?). Hij maakte de film ‘Roundhay Garden Scene’, jaren voordat de beroemde Edison en de gebroeders Lumière hun films maken, en is dus eigenlijk de uitvinder van de film. Maar wat is er met hem gebeurd? Marente de Moor debuteerde in 2007 met de veelgeprezen roman De overtreder. In 2011 kreeg zij de AKO Literatuurprijs voor haar roman De Nederlandse maagd.

Suzan Seegers
Je moet het maar durven: het theater in gaan met de liedjes van de grootste theaterpersoonlijkheid die Nederland gekend heeft: Toon Hermans. Musicalster Suzan Seegers doet het. In Suus zingt Toon brengt ze uniek materiaal van Toon Hermans ten gehore. Prachtige liefdesliedjes die in Toons archieven gevonden zijn en die hij hooguit een enkele keer zelf zong. In Kunststof TV een voorproefje.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Huub Stapel, Johanna ter Steege en Suzan Seegers te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV werd uitgezonden op zondag 13 oktober door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie