Uitzending
Koffietijd - Aflevering 189

Aflevering 189

Koffietijd

18-5-2023

| 491 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Menno Bentveld over het programma Terug In Het Wild. -Jayne Jubb schreef het boek Elke Dag Bakdag en maakt met London een triple kokoscake. -Conservator Daniel Soliman over de nieuwe tentoonstelling in het Museum van Oudheden. -William Spaaij met het laatste nieuws uit de theater- en musicalwereld. -Mika van Leeuwen over de beautytrends voor de aankomende zomer.

In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

Hemelse triple kokoscake
Elke nieuwe dag is een reden om te bakken en daarom stonden London en bakker Jayne Jubb vandaag in de keuken om 'Hemelse triple kokoscake' te maken. Een heerlijke lekkernij op Hemelvaartsdag.

Met presentator Menno Bentveld 'Terug in het Wild'
Presentator Menno Bentveld keert op zondag 21 en 28 mei terug op de buis met een nieuwe reeks van 'Terug in het Wild'. Door klimaatverandering in menselijke activiteiten dreigen veel plant- en diersoorten in Europa uit te sterven. In Terug in het Wild deelt Bentveld hoopvolle natuurverhalen uit heel Europa, waarin we zien dat het ook voor zwaar bedreigde dieren mogelijk is om het tij te keren.

Een kleurtje in je haar, maar waar moet je dan op letten?
Haarspecialist Mika van Leeuwen komt nog een keer vertellen waar we op moeten letten als je je haar een nieuwe, frisse look wil geven. Dit keer deelt hij de laatste haarkleurtrends.

Hoe heeft het oude Egypte onze moderne cultuur be´nvloed?
In de nieuwe tentoonstelling Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk in het Museum van Oudheden staan de verbeeldingen van Egypte in de muziek van artiesten met Afrikaanse roots centraal. Het is een reis door de muziekgeschiedenis, op zoek naar de aantrekkingskracht van het oude Egypte. Wat betekent het oude Egypte voor deze muzikanten?

Koffietijd verdwijnt het museum in!
Ja, we weten dat Koffietijd gaat stoppen, maar helemaal weg zijn we straks niet. Koffietijd verdwijnt namelijk het museum in, waar vanaf nu belangrijke onderdelen van voor Ún achter de schermen te bewonderen zijn.

William Spaaij deelt de aller-allerlaatste theatertips met ons
Het is de aller-allerlaatste keer dat theaterdeskundige William Spaaij het leukste theaternieuws deelt met ons allemaal. En, hij heeft bijzondere verhalen, zoals het verhaal hoe blinde en slechtziende theaterliefhebbers kunnen genieten van een voorstelling.

In deze uitzending van Koffietijd waren Menno Bentveld en William Spaaij te gast. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 189 werd uitgezonden op donderdag 18 mei door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie